Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen istui alas radiotoimittaja Bob McElligottin kanssa keskustelemaan päättyneestä kaudesta ja tulevasta.

Kekäläisen Blue Jackets oli Washington Capitalsin ensimmäinen uhri sen matkatessa kohti Stanley Cupin voittoa. Tuleva mestari pudotti sinitakit jatkosta voitoin 4-2 siitä huolimatta, että Capitals hävisi kaksi ensimmäistä kohtaamista.

– Tuo kertoo, että kuinka lähellä olemme. Se oli hieno sarja. Totta kai on pettymys hävitä sarja kuudessa pelissä, mutta kolmannessa pelissä tarvitsimme vain yhden maalin jatkoajalla ja olisimme johtaneet sarjaa 3-0, Kekäläinen kelasi menneitä tapahtumia.

– Emme pystyneet tekemään kyseistä maalia ja he pystyivät. Marginaalit ovat niin pienet. Sama homma viidennessä pelissä. Voitot olivat tasan ja olimme saaneet heidät jo köysiin, laukaukset meille 16-1 kolmannessa erässä, maalintekopaikat 10-0 meille… emme saaneet sitä yhtä maalia ja he saivat. Siksi he ovat siellä, missä he nyt ovat.

Kekäläinen muistutti, että Capitals voitti vielä kolme seuraavaa sarjaa matkalla mestariksi sekä valoi uskoa siihen, että Blue Jackets on matkalla samaan saavutukseen.

– Menemme oikeaan suuntaa ja tämä oli arvokas kokemus meidän pelaajille, jotka ovat nuoria ja eivät ole vielä käyneet tällaista läpi. Nyt he tietävät hieman paremmin, että miten vaikeaa sarjan voittaminen on.

– Olen varma, että meidän jätkät ovat katsoneet jokaista sarjaa, jonka olemme hävinneet ja ajatelleet Washingtonia. Kuinka lähellä olimme 3-0-johtoa sarjassa tai 3-2-johtoa ja silti pitää voittaa neljäs. Paljon ”jossia”, joten vaikka olimme lähellä, olimme kaukana… mutta menemme oikeaan suuntaan ja olen todella innoissani joukkueestamme.

”Obviously, they won [three] more series after that, so it’s a long road, and it takes a lot of experience, it takes a lot of good players, it takes a lot of depth … but we’re close. We’re getting there. We’re getting into the right direction, and this is valuable experience for our guys that are young and haven’t been through it yet. Now, they know a little bit more about how hard it is to win a series. I’m sure our guys have been watching every series after we lost and thinking about Washington, how close we were to [taking] a 3-0 lead or a 3-2 lead in the series, and you’ve still got to win that fourth. A lot of ’ifs’ there, so even though we’re close, we’re far … but we are getting into the right direction and I’m really excited about our team.”