Urho Vaakanaisen upea kausi SaiPan linjoilla on huomioitu Pohjois-Amerikassa asti.

Paikallismedia Boston CBS on kirjoittanut laajan artikkelin 19-vuotiaasta huippulupauksesta, jota odotetaan jo vesi kielellä rapakon taakse. Kuten aikaisemmin uutisoimme, Vaakanaisen odotetaan solmivan pian kolmen vuoden tulokassopimus Boston Bruinsin kanssa (lue juttu).

Vaakanaisen mennyt kausi Liigassa oli upea. Nuori pakki ehti nousta isoon rooliin ammattilaissarjassa – kehut ovat sen mukaiset.

– En edes tajunnut, kuinka nuori muksu hän oikein on. Minun piti muistuttaa itseäni, että hän on vasta junnut. Että hän oli vasta 18-vuotias, Vaakanaisen pakkiparina SaiPassa luutinut Brett Carson kertoo.

32-vuotias konkari ei ole sanojensa kanssa yksin. Samoilla linjoilla on SaiPan hyökkäyksessä viilettänyt Cody Kunyk. Nuori suomalaiskollega saa kovaa suitsutusta jenkkimediassa.

– Hän on todella itsevarma noin nuoreksi. Kun hän päättää luistella päästä päähän kiekon kanssa, se näyttää lähes vaivattomalta. Hän on viisas kiekon kanssa ja äärimmäisen hyvä luistelija. Tuolla iällä, se on rehellisesti sanottuna uskomatonta, Kunyk täräyttää.

Piina vastustajalle

Vaakanainen kerää kehuja myös vastustajaleiristä. Kokenut Eric Perrin myöntää, ettei Liigassa ole nähty montaa yhtä vaarallista pakkia. Siinä riitti mietittävää myös TPS-leirissä.

– Hän oli heidän ylivoimaisesti paras pakkinsa. Hän ällistytti minut jäällä tempuillaan. Tiesimme, että häntä täytyy pitää silmällä, sillä hän nousee mielellään mukaan hyökkäyksiin. Kun hän on jäällä, pitää olla valppaana, Perrin kertoo vastustajan silmin.

Vielä on epäselvää, nähdäänkö Vaakanainen ensi kaudella Suomessa vai Pohjois-Amerikassa. Liigakolmikko uskoo suomalaisella olevan edessään hieno ura – vielä on vaikea sanoa, mikä on nuorukaiselle paras ratkaisu tulevaksi kaudeksi.

– Hänellä on kaikki työkalut NHL:ään. Se on varmaa, kokenut Perrin kiteyttää.