The Athletic -sivusto kirjoittaa, että Carolina Hurricanes ja New York Islanders havittelevat Washington Capitalsin huippuvahti Philipp Grubaueria.

Tämän kauden runkosarjassa 35 ottelua pelanneesta saksalaisesta tulee ensi kaudella rajoitettu vapaa agentti, joten Capitalsilla on neuvotteluoikeudet tehdä hänen kanssaan jatkosopimus. Jos Grubauer ei ole kuitenkaan tähän halukas, hän voi tehdä uuden sopimuksen mihin tahansa muuhun NHL-joukkueeseen.

Grubauerin tienaa nykyisellä sopimuksellaan 1,5 miljoonaa dollaria vuodessa ja hänen odotetaan saavan mehevä palkankorotus. Washingtonin ykkösvahti Braden Holtby on nostanut tasoaan meneillään olevissa pudotuspeleissä, eikä hänen uskota vaihtavan maisemaa. Näin ollen Grubauerin tulisi tyytyä kakkosvahdin rooliin, jota mies tuskin itselleen haluaa.

– Olisin yllättynyt, jos Grubauer ei liiku tänä kesänä joukkueeseen, joka antaa hänelle mahdollisuuden olla ykkösvahti, The Athleticin toimittaja Pierre LeBrun kiteytti.

Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen edustaman Carolinan ykkösvahti on tällä hetkellä Scott Darling, joka ei kuitenkaan pystynyt kannattelemaan joukkuettaan. Yhdysvaltalaistorjuja pelasi 43 ottelua torjuntaprosentin ollessa vain 88,8.

Islandersin maalin suulla pelaavat Thomas Greiss ja Jaroslav Halak, josta tulee heinäkuussa rajoittamaton vapaa agentti. Joukkue kaipaa kipeästi kohennusta alakertaansa, sillä Islandersin päästettyjen maalien keskiarvo oli runkosarjassa jopa 3,57. Tämä oli koko liigan surkein lukema.

Grubauer pelasi loistavan runkosarjan (torjuntaprosentti 92,3) ja nousi jopa joukkueensa kärkivahdiksi. Ensimmäiset kaksi pudotuspeliä eivät kuitenkaan sujuneet odotetunlaisesti, joten Holtby nappasi valtikan takaisin itselleen.