Buffalo Sabres yrittää keksiä ratkaisuja nousta NHL:n jumbosijalta. Runkosarjassa tänä vuonna viimeiseksi jäänyt seura on keskellä rajua rakennusvaihetta, ja kevään aikana ollaankin kovasti pähkäilty, ketkä pelaajat ovat ensimmäisenä lähdössä pois tieltä.

Siirtohuhuissa viime aikoina pyörinyt suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen on myös noussut useiden medioiden puheenaiheeksi. Joukkueen peliaikakuningas on ennen pitkää menettämässä ykköspuolustajan roolinsa tänä kesänä varattavalle Rasmus Dahlinille, ja häntä voidaan pitää nyt hyvänä valttina kesän pelaajakauppaneuvotteluissa.

The Athletic:n NHL-sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kuitenkin hiljentää Ristolaisen siirtohuhuja. Hän uskoo, ettei suomalaista myydä tänä kesänä ilman tajunnan räjäyttävää tarjousta, mutta ymmärtää toisten seurojen mielenkiinnon.

– Miksei 23-vuotias oikealta laukova kärkipuolustaja muka aiheuttaisi paljoa kiinnostusta? Ja hän tienaa 5,4 miljoonaa dollaria per vuosi, mikä on täysin oikeutettua sen tyyliselle pelaajalle, LeBrun kuvailee Ristolaista.

– Näiden asioiden takia Buffalo Sabres ei ole kovinkaan kiinnostunut kauppaamaan häntä.

Buffalolla on edessään pitkä rakennusvaihe, jossa Ristolainen voi hyvinkin pysyä mukana. LeBrun kuitenkin lisää, että Sabres varmasti kuuntelee tarjouksia jokaisesta pelaajastaan, paitsi Jack Eichelista ja Dahlinista.

– Kuka tietää. Ehkä jos Buffalo saa Ristolaisesta tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Seuran on kuitenkin kuunneltava tarjouksia, jotta asiat muuttuisivat.