Venäläistähti Ilja Kovaltshukin siirtyminen NHL:ään on varmaa, mutta seura on hakusessa. Hän ei saa allekirjoittaa sopimusta kuin vasta 1. heinäkuuta, joten hänellä on reilusti aikaa tutkia vaihtoehtoja.

Yksi vaihtoehto näyttää olevan ainakin vaihtoehtojen ulkopuolella: Kovaltshukin viimeisin NHL-seura New Jersey Devils. Ainakin, jos on uskominen Devils-GM Ray Sheroa.

– En ole ollut yhteydessä Kovaltshukin edustajiin enkä ole kuullut heistä, joten se siitä, kommentoi Devilsin GM Ray Shero tilannetta NHL.comille.

Kovaltsuhk sorvasi seuran kanssa peräti 15 vuoden ja 100 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen vuonna 2010. Hän ehti pelata sopimuksesta kolme kautta, kunnes sopimus purettiin ja venäläistaituri palasi kotimaahansa.

Sheron päätä vaivaa enemmän joukkueen nykyisten tähtien pitäminen pirupaidassa. Erityisesti Taylor Hallista hän haluaa pitää kiinni pitkään.

– Haluamme ehdottomasti olla vuoden päästä tilanteessa, jossa pystymme tarjoamaan hänelle sopimuksen, joka astuu voimaan kaudelle 2020-21. Sama asia on tulossa eteen Nico Hischierin kanssa, kun hänestä tulee rajoitettu vapaa-agentti. Tämän takia meidän pitää olla varovaisia, mitä teemme parin seuraavan vuoden aikana, Shero taustoittaa.

Kovaltshukin parhaaksi saavutukseksi Devils-paidassa jäi Stanley Cupin finaaleihin venyminen keväällä 2012. Tuolloin Los Angeles Kings oli parempi voitoin 4-2.