Hyökkääjä Aleksi Saarela pelasi tilastojen valossa loistavan kauden AHL:ssä Carolina Hurricanesin farmijoukkueessa Charlotte Checkersissä.

21-vuotias Rauman Lukon kasvatti tykitti runkosarjan 69 ottelussa loistavat 25 maalia ja kirjasi 43 tehopistettä.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt kunnianhimoiselle huippulupaukselle.

– Ihan rehellisesti, minusta tuntuu, että 25 maalia ei ollut riittävästi minulle. Yritän vielä selvittää, oliko se hyvä vai huono suoritus, mutta tällä hetkellä se tuntuu pettymykseltä, Saarela sanoi Checkersin kotisivuilla.

Checkersin päävalmentaja Mike Vellucci odotti Saarelalta myös enemmän.

– Tuo oli se keskustelu jonka pidimme. Kyllä, hänellä oli hyvä vuosi, mutta minun mielestäni hänellä olisi voinut olla loistava vuosi, Vellucci kertoo.

– Hänen yrittämisensä ja peliesityksensä olivat epätasaisia. Ei pelkästään vain otteluissa, vaan myös vaihdoissa. Keskustelimme hänen kanssaan, miten hän voisi valmistautua paremmin taistelemaan jokaisessa ottelussa jokaisessa vaihdossa.

Saarela näkee myös itse omien peliesitystensä ailahtelevaisuuden ongelmana.

– Minusta tuntuu, että minun täytyisi taistella kovempaa jokaisessa ottelussa. Minulla oli ylä- ja alamäkiä. Pelasin 10 ottelua hyvin, mutta sitten olin huono seuraavassa viidessä. Yritän vielä tajuta, kuinka taistella ja olla loistava jääkiekkoilija jokaisessa ottelussa, nuorukainen kritisoi.

Maalitykkinä tunnetun Saarelan pelaaminen ei ainakaan jää kiinni heikosta itseluottamuksesta.

– Aina kun pelasin hyvin, minusta tuntui hyvältä ja tein mahtavia asioita jäällä. Minun vain täytyy keksiä miten voisin pelata niin jokaisessa ottelussa. Siten saan lisää maaleja. Sen takia olen täällä, Saarela kiteyttää itsevarmasti.