Eilen NHL:ssä tehtii kaksi isoa pelaajakauppaa, joissa molemmissa Mike Hoffman oli mukana. Ensi Ottawa Senators vaihtoi Hoffmanin San Jose Sharksiin, mutta vielä samana päivänä haipaidat kauppasivat hyökkääjän Florida Panthersiin.

Sharks antoi Senatorsille oman hyökkääjänsä Mikkel Boedkerin, joka nauttii neljän miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Kun Sharks vaihtoi Hoffmanin Panthersiin, se sai vaihdossa vain varausvuoroja. Näin sille syntyi tuntuvasti lisätilaa palkkakattoon, joka tulee tänä kesänä tarpeeseen.

Sharksin pelaajarunko alkaa olla siinä ikävaiheessa, ettei sille tule enää paljon mahdollisuuksia mestaruusjahdissa. Siksi seuran on panostettava ensi kauteen isosti, ja se onkin metsästämässä isoa vonkaletta heinäkuussa, joka voisi vihdoin tuoda sille historian ensimmäisen Stanley Cup -mestaruuden.

Sharksin uusi palkkatilanne mahdollistaa, että se voi tarjota sopimuksettomalle Ilja Kovaltshukille miehen palkkapyyntöön vastaavaa diiliä. NHL-paluuta tekevä venäläinen on yksi kesän halutuimmista pelaajista, mutta miehen povattu kuuden miljoonan dollarin pyyntö rajoittaa kiinnostuneiden määrää.

Tai Sharks voi mennä asteen pidemmälle ja yrittää tarjota megadiiliä John Tavaresille. NHL-supertähti on näillä näkymin vapautumassa New York Islandersista, ja hänen seuraavan sopimuksen odotetaan liikkuvan noin kymmenen miljoonan dollarin vuosiansioissa. Toistaiseksi ei ole mitään todisteita, että Tavares olisi jäämässä Isles-ryhmään.

Mahdollisuudet supertähden kiinnittämiseen määrittyy lopullisesti, kun NHL julkistaa ensi kauden palkkakaton rajat. Palkkakaton yläraja on tuoreimpien huhujen mukaan liikkumassa 78-82 miljoonassa dollarissa, joten seuroilla riittää vielä epävarmuutta.

Jos palkkakatto nousee lähelle 82 miljoonaa, San Josella on myös saumat kiinnittää seuraikoni Joe Thornton vielä yhdeksi kaudeksi.