NHL:ssä toukokuun lopun yksi suurimpia puheenaiheita oli Sportsnetin toimittajan Jeff Marekin 31 Thoughts -podcast-sarjassa laukoma väite, jonka mukaan eräs huippuvaraus olisi pilaamassa uramahdollisuuksiaan NHL-uraan videopeliaddiktion vuoksi.

The New York Times -lehden toimittaja Dhiren Mahiban oli saanut lähteiltään tietoonsa, että lähetyksessä mainittu superlupaus olisi ollut Vancouver Canucksin suomalaispuolustaja Olli Juolevi.

Mahibanin mukaan TPS:n 20-vuotias suomalaisnuorukainen kärsi videopeliaddiktiosta vielä vuosi sitten, kun hän pelasi Kanadan juniorisarja OHL:ssä London Knightsin riveissä. Juolevilla oli toimittajan mukaan tapana pelata yömyöhään videopelejä Suomessa asuvien kavereidensa kanssa.

Mahibanin väite tyrmättiin kuitenkin heti Marekin toimesta ja tapauksesta varmistuksen antoi nyt myös Juolevin pelaaja-agentti Markus Lehto.

– Niin paljon hevonpaskaa liikkeellä. Rakastan Kanadaa, mutta te kanadalaiset olette mestareita luomaan draamaa, mutta älkää ottako tätä väärin. Joku tuo esiin huhun ja mitä helvettiä sitten tapahtuukaan, Lehto sanoi Sportsnetin toimittaja Rick Dhaliwalille.

Juolevi on Canucksin kesän 2016 ensimmäisen kierroksen viides varaus. Hänet nähdään suurella todennäköisyydellä ensi kaudella NHL:ssä debytoimassa.