Yhdyvaltojen superpelaaja Patrick Kane iski Tshekin matalaksi – jätti taakseen Leijonien Sebastian Ahon

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Suomen kanssa samaa MM-lohkoa pelannut Yhdysvallat eteni välieriin, kun se kaatoi puolivälierissä Tshekin. 3-2 päättyneen ottelun suurimmaksi sankariksi nousi vähemmän yllättävä nimi.

Jenkkien kapteeni ja Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane viimeisteli kaksi maalia ja hänet valittiin illan parhaaksi pelaajaksi. Kolmannen osuman teki Cam Atkinson.

Kanen pistesaldo kasvoi lukemiin 8+11=19. Hän nousi samalla pistepörssin ykköseksi jättäen Suomen Sebastian Ahon taakseen. Aholla on varmasti sanansa sanottavana, kun hänellä on tehoja kasassa 9+8=17, mutta yksi peli vähemmän pelattuna.

Aho voi nousta takaisin piikkipaikalle jo tänään, kun Leijonat haastaa Sveitsin. Sen jälkeen pisteiden saalistaminen on entistä tärkeämpää, sillä vastus tulee kovenemaan huomattavasti. Voitolla Leijonat kohtaisi välierissä Kanadan.

Myös Kanadalla on ehdokas turnauksen pistetilaston voittajaksi. Kanadalaisten kapteeni Connor McDavid keräsi tänään Venäjää vastaan kolme syöttöä. Hänen saaliinsa 5+11=16 on kisojen kolmanneksi suurin.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!