Winnipeg Jetsin hieno kausi NHL:ssä päättyi myöhään eilen illalla Suomen aikaa, kun joukkue hävisi Vegas Golden Knightsille kotonaan maalein 1–2. Jetsin suomalaishyökkääjät Patrik Laine ja Joel Armia jäivät ottelussa ilman tehoja.

Vegas vei Läntisen konferenssin finaalisarjan nimiinsä voitoin 4–1. Ensimmäistä peliä, jonka Jets voitti 4–2, lukuun ottamatta joukkue kärsi sarjassa tehottomuudesta. Se onnistui tekemään neljässä viimeisessä pelissä yhteensä vain kuusi maalia Vegasin kahtatoista vastaan.

Viimeisessä ottelussa Laine sai aikaiseksi vain yhden laukauksen kohti maalia. Edellisessä pelissä Laine laukoi seitsemän kertaa.

Laine oli ottelun ja kauden päätyttyä erittäin turhautunut ja suomi itseään rajusti.

– On minun vastuullani päästä laukomaan, enkä onnistunut siinä tänään, Laine sanoi Jetsin kotisivuilla julkaistussa videohaastattelussa.

Laineelta kysyttiin, oliko sillä eroa, että Vegas oli pelannut ennen sarjaa kymmenen pudotuspeliä, kun Jets oli urakoinut kaksi peliä enemmän.

– En usko, että sillä oli mitään väliä. Kaikki olivat vähän väsyneitä, mutta se ei haittaa. Pudotuspelien aikaan väsymys unohtuu. Ei se ollut syy, joka teki eron joukkueiden välillä.

Syy löytyi aivan muualta – Laine etsi sitä peilistä.

– Meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Olen turhautunut itseeni, koska en tehnyt maaleja. En pystynyt auttamaan joukkuetta voittoon omilla kyvyilläni, Laine tuskaili.

Katso Laineen haastattelu tästä linkistä.