Ennen kauden alkua Vegas Golden Knightsin mestaruudelle sai vedonlyöntiyhtiöiden listoilta huikeita kertoimia. Amerikkalaismedia ESPN:n mukaan kauden alussa Golden Knightsin mestaruudelle rahansa lyöneet saisivat rahansa takaisin vähintään satakertaisesti, mikäli Stanley Cup matkaisi uhkapelien luvattuun kaupunkiin. Vedonlyöntiyhtiöt vastaavasti kärsisivät valtavat tappiot.

Nyt jännitys todella tiivistyy, kun Golden Knights eteni voitoin 4-1 Stanley Cupin finaaleihin. Matkalla on kaatunut Los Angeles Kings suoraan 4-0, San Jose Sharks voitoin 4-2 ja viimeisimpänä Winnipeg Jets voitoin 4-1.

Hyvä esimerkki jättipotin puolesta jännittävistä on Ken Boehlke. Hän laittoi syksyllä viisi dollaria kiinni NHL-tulokkaan mestaruuden puolesta – ja on enää neljän voiton päässä, että hän voittaisi viisi sataa dollaria.

– Sen piti olla vain matkamuisto, Boehlke vakuuttelee.

Jason Sakuma laittoi kiinni 50 dollaria ja mikäli Stanley Cup matkaa Nevadan aavikolle, hänen pankkitililleen kolahtaa peräti 8800 dollaria. Hän ei saanut hirveästi positiivista palautetta tehdessään vastaavaa vetoa.

– Kaverit sanoivat sen olevan vessapaperia. Että mitä oikein teen sillä.

Jimmy Vaccaro on toiminut vedonvälittäjänä Vegasissa yli neljän vuosikymmenen ajan, ja hän heittää jo vitsiä tilanteesta. Vastaavanlainen vedonvälittäjän painajainen koettiin pari vuotta sitten, kun jalkapalloseura Leicester voitti Valioliigan mestaruuden.

Jonkinlainen kotiseuturakkaus pakottaa Vaccaron kohdalla myötäilemään, mutta lopulta raha ratkaisee.

– Toivon, että he (Golden Knights) pääsevät finaaliin ja häviävät seitsemännessä ottelussa, Vaccaro naurahtaa.