Tämän NHL-kauden tulokas- ja sensaatiojoukkue Vegas Golden Knights taistelee tosissaan paikasta Stanley Cup -finaaleissa.

Viime yönä Suomen aikaa Vegas tasoitti läntisen konferenssin finaalisarjan voitot 1–1:een kukistamalla Winnipeg Jetsin vieraissa maalein 3–1. Kultaisten ritarien sankari oli 2–0- ja 3–1-maalit viimeistellyt Jonathan Marchessault.

Vegas osoitti jälleen kovaa luonnetta. Ensimmäisessä ottelussa lauantaina Jets oli selvästi parempi ja voitti 4–2. Mutta Vegas reagoi, kuten sillä on ollut tapana. Vegasin pudotuspelitaipaleen erikoisuus ja hienous on ollut, että joka kerta kun joukkue on hävinnyt pelin, se on voittanut seuraavan ottelun. Tämä on tapahtunut kevään aikana kolmesti.

[nosto tasoitus=”oikea”]Näytimme jääkiekkomaailmalle, että ansaitsemme paikkamme täällä.[/nosto]

Ensimmäisessä ottelusarjassa Vegas selvitti Los Angeles Kingsin tieltään voitoin 4–0. San Jose Sharks onnistui voittamaan Vegasia vastaan kaksi ottelua, ja molemmat tappiot Vegas siis kuittasi voittamalla seuraavan ottelun.

Kahden maalin mies Marchessault sivusi tätä aihetta haastattelussaan ottelun jälkeen.

– Olen erittäin tyytyväinen esitykseemme tänään. Joka kerta, kun tälle joukkueelle tulee eteen iso peli, me näytämme luonteemme. Tänään me todella näytimme sen, Marchessault sanoi nhl.comin mukaan.

– Mielestäni näytimme jääkiekkomaailmalle, että ansaitsemme paikkamme täällä ja pystymme pelaamaan hyvin loistavaa joukkuetta vastaan, hyökkääjä lisäsi.

Katso Marchessaultin maalit tästä ja tästä linkistä.