USA oli kovilla eilisessä MM-kisojen ottelussa Saksaa vastaan. Puolentoista erän ajan jenkit hakkasivat päätään Saksan puolustusmuuriin ja maalivahti Niklas Treutleen, joka torjui ottelussa kaikkiaan 33 kertaa.

Toisessa erässä Saksa joutui ottamaan paljon jäähyjä, ja juuri ennen erän puoliväliä USA pelasi pitkään kahden miehen ylivoimalla. USA:lta kuparisen rikkoi heti ottelun puolivälin taituttua yhden miehen ylivomalla Chicago Blackhawksin NHL-ammattilainen Patrick Kane.

Kolminkertainen Stanley Cup -voittaja innostui tuuletamaan MM-kisojen avausosumaansa riehakkaasti. SuomiKiekko-sivusto jututti Kanea ottelun jälkeen.

Tuuletuksesi oli villi. Putosiko harteilta isokin apina?

– Eipä oikeastaan. Kyse oli enemmänkin siitä, että olin niin innoissani. On aina hienoa tehdä omalle maalle maali. Se oli hieno syöttö Johnnylta (Gaudreau). Siitä oli kiva laittaa sisään. Se oli myös joukkueelle erittäin tärkeä maali. Peli oli sitä ennen 0–0 ja Saksa oli pelannut todella hyvin. Olin vain niin innoissani, kun hanat viimein aukesivat, Kane intoili SuomiKiekolle.

Kahteen muuhun USA:n maaliin Kane sai syöttöpisteet. USA voitti ottelun 3–0.

– Saimme aika paljon ylivoimaa ja saimme myös pelata viidellä kolmea vastaan ja teimme sen loppuun maalin. Tuntui hyvältä, että ylivoima toimi. Se on yksi elintärkeä asia, mikä on tärkeää saada toimimaan tällaisessa turnauksessa. Se antaa itseluottamusta, Kane huomautti.

USA-Saksa-ottelun kohokohdat näet allaolevasta Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n twitter-tilillä julkaistusta koosteesta. Kanen maali ja tuuletus ajassa 1.00.

#USAvsGER was entertaining from start to finish with a stunning save and some amazing goals - you'll want to watch right now!