Jääkiekon MM-kisojen suurin mestarisuosikki Kanada sai avausottelustaan vain yhden pisteen. Vastustajana ollut Yhdysvallat voitti vaahteralehdet rankkarikisan päätteeksi 5-4.

Vauhdikkaan ottelun alkua hallitsi Kanada, joka nopeasti siirtyikin 2-0 -johtoon Pierre-Luc Duboisin ja Ryan O’Reillyn maaleilla.

Yhdysvaltojan Anders Lee kavensi 1-2:een ja toisessa erässä Team USA johti ottelua 3-2 Dylan Larkinin ja Johnny Gaudreaun maalattua. Anthony Beauvillier tasoitti kuitenkin 3-3:een.

Vahvan ottelun pelannut Larkin maalasi USA:n kolmannessa erässä johtoon, mutta Kanada pelastui häpeältä Colton Paraykon tasoitettua Connor McDavidin syötöstä.

Rankkarikisassa sankarina kunnostautui Cam Atkinson. Columbus Blue Jacketsin mies laittoi Kanadan maalivahdin Darcy Kuemperin aivan kahville.

Kanadan maalivahti Kuemper ei ollut ottelussa parhaimmillaan. USA:n virkaveli Keith Kinkaid oli huomattavasti vakuuttavampi.

Maalivahtipeliä on pidetty Kanadan heikkoutena. Joukkueella ei ole NHL:n ykkösmaalivahtia.

Yhdysvallat on MM-kisoissa mukana kovatasoisella joukkueella ja osoitti Kanadaa vastaan olevansa mestariainesta.