Suurimpiin urheilulehtiin kuuluva The Athletic on tehnyt 25 nimen listan pelaajista, joiden NHL-sopimukset olisi järkevintä purkaa. Mukaan mahtui myös yksi suomalaishyökkääjä, jonka tilanne on sarjan kahdeksanneksi kriittisin.

Artikkelin kirjoittaja ja NHL-sisäpiiritoimittaja Jonathan Willis ehdottaa, että Philadelphia Flyers selviäisi vähemmällä vaivalla, jos se antaisi Jori Lehterälle kenkää tänä kesänä. Suomalaisen ura on ollut jo pitkään kovassa syöksylaskussa, mutta hänen kallis 4,7 miljoonan dollarin sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Sopimuksen purkamisessa seuran tulisi maksaa korvauslasku pelaajalla. Lehterän potkut vaikuttaisi Flyersissa vielä kahden kauden ajan, kun se joutuisi jakamaan jäljellä olevat palkat palkkakattoon. Listaan tehdyn laskutoimitusten jälkeen paljastuu, että Flyers kuitenkin säästäisi noin 1,66 miljoonaa, jos se luopuisi nyt suomalaisesta.

– Jos Lehterä olisi nyt vapaa agentti, uskoisin, ettei hän tulisi saamaan edes yksivuotista ja 1,7 miljoonan dollarin NHL-sopimusta. Hän luultavasti hakisi puolta vähempää summaa, toimittaja kuvailee.

Lehterän onneksi, Flyersin palkkakatossa ei ole tällä hetkellä akuuttia tarvetta lisätilalle. Sillä riittää vielä varoja heinäkuuta varten, jolloin vapaat agentit pääsevät solmimaan sopimuksia.

Joukkueen johto ei ole ollut halukas sopimuksen purkamiseen. GM Ron Hextall paljasti taannoin Sporstnetille, että Lehterä tuo joukkueeseen tarvittavaa kokemusta ja taitoa nelosketjuun. Hextall ei kuitenkaan luvannut suomalaisen jatkosta mitään.

 

 

Lähde: The Athletic