Kanada antoi Herningin täydellä Jyske Bank Boxen -areenalla MM-turnausisäntä Tanskalle maanantaina isän kädestä. Kanadan 7-1 -voittolukemat eivät antaneet paljoa seliteltävää.

Ensimmäisessä erässä Kanada siirtyi 2-0 -johtoon ja toisessa erässä tilanne oli jo 5-0. Tanska syttyi kolmannessa erässä taistelemaan ja sai onnekaan maalin, kun Colton Parayko ohjasi omiin.

Kanadalaisista Ryan Nugent-Hopkins teki kaksi maalia. Connor McDavid sai kolme syöttöpistettä, vaikka ei varsinaisesti häikäissyt pelissä, kuin on NHL:ssä tottunut tekemään.

Kanadalla on kolmesta ottelusta tilillään seitsemän pistettä. Yhdysvalloille se hävisi avausottelussaan perjantaina rankkarikisan päätteeksi 4-5.

Tanskalla on kolmesta ottelusta kaksi pistettä. Tanska voitti Saksan rankkareilla, mutta hävisi toisessa ottelussaan Yhdysvalloille 0-4.