Sveitsi ja Ruotsi kohtaavat MM-finaalissa viiden vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Ruotsi juhli kotiyleisönsä edessä 5-1-voittoa ja ensimmäistä MM-kultaa seitsemään vuoteen.

Tuolloin ottelun loppuhetkien lähestyessä ruotsalaisten vaihtopenkillä tapahtui perinteinen, mutta varsin ylimielinen temppu: vaikka peliaikaa oli jäljellä runsaasti, joukkueen pelaajat laittoivat kultaisia kypäriä jo päähänsä.

Tuolloin näkyä oli todistamassa Nino Niederreiter. Hän muistaa nämä tapahtumat ikävän hyvin.

– Se oli rankkaa katsoa, kun he iskivät kultaiset kypärät päähänsä. Se sattuu vieläkin. Toivottavasti huomenna tilanne muuttuu – ja me voimme iskeä samanlaiset kypärät päähämme, Niederreiter sanoi Leijonat.comille (lue juttu linkistä).

Niederreiter haluaa revanssia. Hän haluaa voittaa maan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden ja palata kotiin voittajana. Vuoden 2013 tapahtumat ovat kaukana menneisyydessä, mutta niitä ei ole unohdettu.

Ensin pitää kuitenkin pelata. Alkulohkossa maat kohtasivat, eikä Sveitsi pystynyt NHL-tähtiä vilisevää Ruotsia pitämään kurissa. Tappio tuli maalein 3-5.

– Heillä on hyvä joukkue – se tuli selväksi jo lohkovaihessa. Meidän pitää tehdä pienet asiat oikein ja olla yksityiskohdissa hyvä. Sitä kautta tulos tulee, Niederreiter kiteyttää.

Ruotsin ja Sveitsin välinen MM-loppuottelu alkaa kello 21.15 Suomen aikaa.