Winnipeg Jetsin farmiseura Manitoba Moosen riveissä huikeaa kautta pelaava Sami Niku on sopeutunut Pohjois-Amerikan kaukaloihin yllättävän nopeasti. Suomalaispakki iski runkosarjan 76 ottelussa jäätävät tehot 16+38=54.

Jopa hänen valmentajansa Pascal Vincent kehuu, miten nopeasti jyväskyläläispuolustaja pääsi juonesta kiinni uudessa ympäristössä.

– Odotimme hänen sopeutumisensa kestävän kahdesta kolmeen kuukautta. Useimmiten eurooppalaisilla kestää joulun tienoille asti tottua, mutta hän tottui huomattavasti nopeammin. Se oli hyvin nopeaa, Vincent kehaisi Country 105:n haastattelussa.

Vaikeimmaksi palaksi on osoittautunut tuttu asia.

– Pelaan paljon Playstationilla, joten se on samanlaista kuin Suomessa. Se on normaalia. Täällä on myös kylmä, kuten Suomessa, mutta kieli on ollut luonnollisesti vaikein asia, Niku kiteyttää.

Nikua on auttanut merkittävästi se, että farmiseura Manitoba Moose pelaa kotiottelunsa samassa kaupungissa kuin Winnipeg Jets. Se on mahdollistanut yhteydenpidon Jets-hyökkääjä Patrik Laineeseen, jonka kanssa hän oli voittamassa nuorten MM-kultaa 2016. Laine myös auttoi Nikua asunnon ja auton hankkimisessa.

– Joskus menen heille syömään. Hänen äitinsä kokkaa meille, joten se on mukavaa.

Ensi kaudella Niku pelannee Jetsin kokoonpanossa, jolloin he voivat luultavasti mennä yhdessä ravintolaan syömään.