Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjästä Patrik Laineesta kirjoitettiin NHL-kauden aikana tuhansia ja taas tuhansia palstamillimetrejä.

Suomalaisnuorukaisen huikea kausi, jonka aikana hän yltyi jopa taistelemaan NHL:n runkosarjan maalipörssin voitosta, kirvoitti lukemattomia ylisanoja. Mutta lähes yhtä paljon kuin Laineen maaleista kirjoitettiin maalitykin – noh, komeasta – parrasta.

Jetsin kausi päättyi viime sunnuntaina, kun joukkue hävisi Läntisen konferenssin finaalisarjan Vegas Golden Knightsille voitoin 1–4. Kauden lopussa eniten parranpärinää Jetsin ympärillä aiheutti joukkueen tehottomuus. Jets teki neljässä viimeisessä Vegas-kamppailussa yhteensä vain kuusi maalia. Sillä määrällä ei jääkiekko-otteluita voiteta.

Laine otti Jetsin kauden viimeiseksi jääneen ottelun jälkeen paljon syytä tappiosta omille niskoilleen. Hän laukoi ottelussa vain kerran kohti Vegasin maalia.

– On minun vastuullani päästä laukomaan, enkä onnistunut siinä. Olen turhautunut itseeni, koska en tehnyt maaleja. En pystynyt auttamaan joukkuetta voittoon omilla kyvyilläni, Laine tuskaili.

Nyt, kun Jetsin kausi on ohi Läntisen konferenssin finaalisarjan tappion myötä, myös Laineen parta lähtee. Laine alkoi kasvattaa partaa viime kesänä sukulaisensa kanssa lyömänsä vedon seurauksena.

Laine kertoi partansa kohtalosta Jetsin kauden päättäneessä lehdistötilaisuudessa.

– Nainen, joka leikkaa aina hiukseni, ajaa myös parran ensi perjantaina kotipuolessa. Eli muutama päivä enää, Laine sanoi ja sai vastaukseksi kunnon naurunremakan.

– Vihdoinkin! Laine heitti – ja puhui monen muunkin puolesta.

Suurin osa jääkiekon seuraajista varmasti toivoo, että Laine ei löisi mitään vastaavaa vetoa alkavan kesäkauden aikana.

Katso Laineen ja Nikolaj Ehlersin lehdistötilaisuus Jets TV:ltä tästä linkistä. Laine puhuu partansa kohtalosta videon ajassa 3.30–3.50.