Olli Jokinen on painunut monien silmissä tutkan alle. Kun hän 2015 lopetti pitkän ja maineikkaan uransa, hän ei kuitenkaan lopettanut sidettään jääkiekkoon.

Nykyään hän haaveilee urasta valmentajana ja vetää South Florida Hockey Academy -nimellä kulkevaa kiekkokoulua.

– Mennyt vuosi meni 16-vuotiaiden poikien kanssa. Matkusteltiin ympäri Pohjois-Amerikkaa ja pelejä tuli alle yli 60 kappaletta. Kun päälle isketään toimistotyöt, teen kiekon parissa yhä sellaisia 10-12-tuntisia päiviä, Jokinen sanoi Leijonat.comin haastattelussa.

Akatemia kiehtoo lempinimeä ”Päällikkö” peliurallaan kantanutta Jokista. Siinä pääsee aivan ruohonjuuritason työhön kiinni kokeilemaan ja kehittymään samalal.

– Nuorilla pojilla on hirveä palo mennä eteenpäin, mutta he ovat vielä ihan raakileita urheilijoita. Tässä hommassa pääsee kokeilemaan asioita. Millaiset valmennukselliset jutut toimivat. Ja mitkä eivät. Tämä on siihen paras ympäristö.

Ura loppui 2015 Jokisen tajuttua, että hän on jäämässä pelistä jälkeen. Pelin nopeutuminen alkoi olla jo niin suurta, että oli järkevämpää katsoa totuutta silmiin ja päästää irti. Pelihommiin ei enää ole tehnyt mieli.

– Ei ole kyllä ollut hinkua, mikä on ollut jopa pieni ihme. Viimeisellä kaudella ehti miettiä pitkään ja rauhassa tilannetta olkapäävamman takia. Silloin piti myöntää realiteetit: tämä on nuorten miesten peli. Lopettamisaika oli juuri oikea.

NHL on kuitenkin edelleen Jokisen tavoite. Hän haluaa valmentaa maailman parhaassa kiekkoliigassa.