Chicago Blackhawks kiinnitti maanantaina saksalaishyökkääjä Dominik Kahunin kaksivuotisella tulokassopimuksella.

EHC Münchenin riveissä tällä kaudella 42 ottelua tehoin 12+29=41 pelannut 22-vuotias taituri oli läpi kevään useiden NHL-seurojen kiikarissa loistavien olympialaisten ja kelvollisesti menneiden MM-kisojen jälkeen.

Kahunin arvostuksesta kertoo kaiken se, että Blackhawks rustasi hänelle NHL-sopimuksen, jonka vain harva pelaaja on saanut.

Kahunin sai sopimukseensa A- ja B-suoritusbonuksen eli hän voi tienata 925 000 dollarin peruspalkan lisäksi vielä 2,85 miljoonaa dollarin ylimääräisen bonuksen, jos tietyt ehdot täyttyvät.

Yleensä A- ja B-bonukset annetaan vain NHL:n varaustilaisuuden kärkinimille kuten muun muassa Connor McDavidille, Auston Matthewsille, Patrik Laineelle tai Jack Eichelille. Myös poikkeuksia löytyy, kuten vuoden 2017 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen 30. pelaajana valittu suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen sai Nashville Predatorsilta molemmat bonukset sopimukseensa.

Kahun on kuitenkin vielä harvinaisempi tapaus kuin Tolvanen, koska hän ei koskaan saanut edes NHL-varausta. Nuoresta saksalaisesta tuli kaikkien aikojen kolmas pelaaja, joka on saanut varaamattomana pelaajana A- ja B-bonuksen sopimukseensa. Vastaavaan edun varaamattomana pelaajana ovat saaneet vain Tyler Bozak (Toronto Maple Leafs, 2009) ja Sergei Plotnikov (Pittsburgh Penguins, 2015).