18-vuotias hyökkääjätähti Eeli Tolvanen siirtyi Jokerien KHL-kauden päätyttyä NHL-seura Nashville Predatorsin miehistöön. Nuorukainen pääsi pelaamaan kolme NHL-ottelua runkosarjan loppupuolella, mutta pudotuspeleissä Tolvanen ei saanut peliaikaa.

Predatorsin taival katkesi perjantaiaamuna Suomen aikaa tappioon Winnipeg Jetsille. Jo lauantai-iltana Tolvanen oli Leijonien apuna Tanskan MM-kisoissa.

Tolvanen pääsi heti ensimmäisessä miesten MM-kisaottelussaan maalin makuun, kun Kanadan maalivahti Darcy Kuemper syötti kiekon suoraan Tolvaselle ja tarjoili tälle avopaikan. Tolvanen veivasti nätisti Suomen 4–1-johtomaalin.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki tykkäsi Tolvasen esityksestä.

– Hieno peli häneltä. Hänellä oli kuusi viikkoa edellisestä pelistä (Floridaa vastaan). Kyllä hänellä oli pelihaluja. Hienoa, että Eeli sai heti onnistumisia ja pääsi heti rytmiin. Nyt vaan pitää saada kroppa hereille, Marjamäki muistutti aikaerorasituksesta.

Jokereissa Tolvasen kanssa pelannut hyökkääjä Marko Anttila sanoi, ettei ylläty Tolvasen kohdalla enää mistään.

– Mä olen jo kolme debyyttiä häneltä nähnyt: KHL, olympialaiset ja nyt tämä. Vahva MM-debyytti ei yllättänyt minua yhtään. Hienosti Eeli tuli mukaan, Anttila sanoi.

Kokenut Anttila kehui myös nuoren Tolvasen persoonaa.

– Aika nuori kaveri, ei ammu raketteja taivaalle. Hyvä, nöyrä persoona ja ottaa kaikki huomioon. Sillä pääsee pitkälle. Hienoa, että Eeli on meidän joukkueessa, Anttila kehaisi.