Edmonton Journal -lehden toimittaja Jim Matheson on nostanut esille Edmonton Oilersia vaivaavan ongelman.

Mathesonin mukaan Oilersista puuttuu selkeästi nuori hyökkäävä puolustaja ja tähän puutteeseen Oilersin GM:n Peter Chiarellin olisi tartuttava kesällä.

Kokenut toimittaja uskoo, että Oilersin parhaat ”vaihtonappulat” ovat joukkueen ensi kesän ensimmäisen kierroksen 10. varaus sekä suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi.

Chiarelli on jo julkisesti avoin ensimmäisen varausvuoron kauppaamiselle.

– Yhdeksäntenä tai kymmenentenä varattu pelaaja ei tule pelaamaan meidän joukkueessamme ensi kaudella. Me kuuntelemme ehdottomasti tarjouksia (varausvuorostamme) ja jos tähän löytyy vaihtokauppa, se tapahtuu draftin aikana, Chiarelli kommentoi Edmonton Journalille.

Matheson nosti esille muutaman NHL-seuran, jonka kanssa Oilers voisi tehdä kauppaa. Yksi näistä oli suomalaishyökkääjien Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon edustama Carolina Hurricanes, joka vilisee nuoria huippupuolustajia.

– Kovana vaihtokauppojen tekijänä tunnettu Rick Dudley johtaa nyt Hurricanesia, ja hän rakastaa enemmän isoja pelaajia kuin pieniä. Haluaisiko hän vaihtaa Oilersin 10. vuoron puolustaja Justin Faulkiin, ja jos Oilers laittaa vielä ison pelaajan kuten Jujhar Khairan mukaan diiliin tarvittaessa, Matheson spekuloi.

Yksi pelaaja jota Dudley varmasti himoitsee, on Puljujärvi.

– Haluaako Dudley vaihtaa Puljujärven suoraan Faulkiin, koska hän pelasi Ahon kanssa Suomen U-20 -maajoukkueessa. Hurricanesilla on puolustuksessa todella laaja materiaali, kun sieltä löytyy Faulkin lisäksi Jaccob Slavin, Brett Pesce ja Noah Hanifin, toimittaja huomauttaa.

Toiseksi vaihtokumppaniksi Matheson nostaa Anaheim Ducksin, jolla on myös Hurricanesin tapaan paljon puolustajia ja tarvetta laitahyökkääjälle.

– Olisiko Ducks kiinnostunut tarjoamaan Brandon Montourin vaihtokaupassa Puljujärveen, koska Ducks haluaa olla nuorempi ja nopeampi hyökkäyksessä. Vai olisiko tämä ehdoton ”ei” Ducksille, koska he kauppasivat jo puolustajat Shea Theodoren Golden Knightsiin ja Sami Vatasen Devilsiin. Tämä (Montour-Puljujärvi) kauppa on kuitenkin vielä aika kaukaa haettu, Matheson sanoo.