Kuluneella kaudella NHL:n jumboksi jäänyt Buffalo Sabres sai lohtua murheisiin, kun se saa valita tänä vuonna ensimmäisen pelaajan kesän varaustilaisuudessa. Ykkösnimi on ollut jo pitkään tiedossa.

Nyt myös Sabresin päävalmentaja Phil Housley on varmistanut, että vuosikymmenen puolustajalupaus Rasmus Dahlin varataan ensimmäisenä. Housley kommentoi The Buffalo News -lehdelle, että oli erittäin helpottunut, kun varausarvonnassa Sabresilla kävi paras tuuri.

– Hypin ylös ja alas ja heitin ylävitosia olohuoneessamme. Ajattelin, että tämä on joukkueelle todellinen läpimurto. Dahlinin saaminen on meille kulmakivi. Tämä tuo meille valtavasti toivoa, valmentaja kuvaili.

Dahlin voi saada jumbojoukkueessa heti valtavasti vastuuta. Hänet voidaan esimerkiksi nostaa heti suomalaispelaaja Rasmus Ristolaisen vierelle, joka saa Sabresin peleissä suurimmat työvuorot. Ristolainen on viimeistään tällä kaudella noussut joukkueensa tähtipelaajiin, ja nyt hän on saamassa tulevaisuuden megatähden uudeksi työkaverikseen.

Housley ei ole kykyjenetsijä, mutta on siitä huolimatta tutustunut ruotsalaiseen siitä lähtien, kun kausi päättyi runkosarjaan. Hän paljasti, että on kuluttanut paljon aikaa katsellessa huippulupauksen kohokohtia.

– Hän on nuori mies, joka on tarpeeksi kypsä NHL-jäille. Olen katsonut paljon Youtube-videoita hänestä, ja minä myönnän, hän on uskomaton. Dahlin on kokonainen paketti.