NHL-toimittaja listasi: Suomi vahvasti esillä varaustilaisuudessa – huippulupaus aivan kärjen tuntumassa

The Athleticin NHL-toimittaja Corey Pronman listasi hänen arvionsa siitä, että miten tämän kesän NHL:n varaustilaisuus etenee.

Ykkösenä Pronmanin listauksessa on tuttuun tapaan ruotsalaispuolustaja Rasmus Dahlin, joka on lähes jokaisessa vastaavassa arviossa arvioitu varattavan ensimmäisenä. Paras suomalainen löytyy jo sijalta neljä, kun Pronman povaa varattavaksi Ässien Jesperi Kotkaniemeä.

Pronman nostaa esiin Kotkaniemen ison roolin Ässissä päättyneellä kaudella sekä hyvät esitykset kultajuhliin päättyneissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Kotkaniemellä on paljon toivottuja ominaisuuksia. Hänellä on erittäin hyvät kädet, jotka ovat lähellä eliittiä. Hän pystyy tekemään erittäin taitavasti peliä alueelle tultaessa, mutta mikä minuun eniten tekee vaikutuksen on se, että kuinka hyvin hän kontrolloi kiekkoa ja pitää pelin eri vaihtoehdot avoimena, Pronman kehuu.

– Hänen koolla ja taidoilla varustetulta pelaajalta on vaikea riistää kiekkoa. Hän on myös erittäin älykäs pelintekijä.

Lisäksi Pronman sanoo Kotkaniemellä olevan tämän vuoden varaustilaisuuden paras laukaus niistä, jotka pystyvät pelaamaan ykkössentterinä tulevaisuudessa.

Muitakin suomalaisia Pronman nostaa esiin. Rasmus Kuparin hän asetti sijalle 12, Jesse Ylösen sijalle 14, Niklas Nordgren sijalle 30 ja Sampo Ranta sijalle 52.