Tämän piti olla Tampa Bay Lightningin vuosi. Joukkuetta oli vahvistettu pitkin kautta mestaruus mielessä, ja runkosarja sekä pudotuspelien alkukierrokset osoittivat joukkueen olevan iskussa.

Siksi konferenssifinaalitappio seitsemännessä ottelussa Washington Capitalsille olikin raskas paikka joukkueen kapteeni Steven Stamkosille.

– (Konferenssifinaalitappiosta) toipuminen saattaa kestää vähän odotettua kauemmin. Tämä on iso pettymys, vaikkemme hävinneet huonolle joukkueelle.

– Boston Bruins -sarjan jälkeen (Lightning voitti 4-1) tuntui, että tämä voisi olla meidän vuotemme. Joukkueemme näytti todella hyvältä, Stamkos kertasi joukkueen verkkosivuilla.

Lightning on ollut viime vuosina itäisen konferenssin kestomenestyjiä, vaikka lopullinen voitto onkin mennyt sivu suun: Floridalaisryhmä on päässyt konferenssifinaaleihin kolmesti viimeisen neljän vuoden aikana. Vuonna 2015 joukkue ylsi Stanley Cup -finaaleihin, mutta viimeisin mestaruus on edelleen vuodelta 2004.

Lähelle pääseminen ei kuitenkaan Stamkosia juuri lämmitä.

– Nämä ovat menetettyjä tilaisuuksia.

Miten sitten Lightning pystyisi ottamaan sen viimeisen askeleen mestariksi tulevaisuudessa?

– Jokaista osa-aluetta on kehitettävä. Kesä- ja oheisharjoittelua, kaikkea. Eikä kukaan tee sitä puolestamme, meidän on itse tehtävä paljon töitä ja tultava paremmiksi.