Nashville Predatorsin kesä ei ole tänä vuonna yhtä räjähdysherkkä kuin toisilla NHL-seuroilla, kun sillä on vain kourallinen jatkosopimuksia solmittavana.

Runkosarjavoittaja on luopunut tähän mennessä jo uransa päättäneestä Mike Fisherista, veteraani Scott Hartnellista sekä puolustaja Alexei Emelinista. Jäljelle jää vielä kolme sopimuksetta jäävää pelaajaa, joista kaksi on suomalaisia.

Kakkosvahdin roolissa loistavasti pelannut Juuse Saros on saamassa ison palkankorotuksen, sillä hän on kiekkoillut viimeiset kolme kautta 692 000 dollarin vuosiansioilla. Nashville kaavailee maalivahdista Pekka Rinteen seuraajaa, joten jatkosopimuksista se keskittyy eniten tähän.

Nyt paikallinen The Tennessean -lehti on arvioinut, että Saros tulee saamaan vähintään kahden miljoonan dollarin tarjouksen. Vuosimäärää pidetään vähäisenä, sillä suomalaisella on vielä paljon todistettavaa.

– Olemme erittäin onnekkaita, että meillä sellainen nuori mies kuin Juuse täällä tekemässä vaikutusta meihin. Kun kausi kului, me onnistuimme löytämään Sarokselle enemmän pelejä, ja sama voi toistua myös ensi vuonna, Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette kommentoi.

Miikka Salomäki on myös siirtymässä sopimuksettomaksi. Neloskentän duunari ei ole ollut Nashvillen palkkakatossa suureksi vaivaksi, kun hän on tienannut sarjan asettamaa minimipalkkaa viimeiset kaksi vuotta. Tennessean arvio, että Salomäen kuluneen kauden 612 000 dollarin palkka nousee noin 700 000:een.