Jarmo Kekäläisen johtaman Columbus Blue Jacketsin viime kesänä varaama Carson Meyer kärsi kuukausien ajan vaivoista, jotka vaikutivat hänen peliesityksiinsä. Jatkuva uupumus, ruokahaluttomuus, merkittävä painon putoaminen ja kalpeat kasvot olivat selviä merkkejä jostain terveysongelmasta.

Meyer kävi useilla eri lääkäreillä, mutta mitään huomattavaa muutosta ei tapahtunut. Terveysongelmat alkoivat vaikuttaa peliesityksiin, joka sai Blue Jacketsin organisaation pettymään viime kesän kuudennen kierroksen varaukseensa. Pelaajat ja valmentajat alkoivat huolestua – vastustajia myöten.

– Yksi vastustajan valmentaja kysyi joukkuekaveriltani, että onko minulla syöpä, Meyer sanoi The Athleticin jutussa.

– Kukaan ei osannut sanoa, että mikä häntä vaivasi. Hänet testattiin mononukleoosin varalta. Häntä testattiin kaikkien muidenkin tautien varalta, jotka voivat liittyä väsymykseen. He eivät löytäneet mitään, Kekäläinen sanoo ihmetelleensä.

Carsonin olemus oli muuttunut tunnistamattomaksi. Hänen äitinsä, Holly Meyer, alkoi myös huolestua.

– Hän näytti Twilight-elokuvan Edward Cullenilta.

– Hänen persoonallisuutensa muuttui täysin. Hän on yleensä optimistinen, energinen ja innostunut elämästä. Mutta hän oli surullinen ja hiljainen, ei ollenkaan oma itsensä, Holly kuvailee.

 

Helmikuun lopussa 2018 tilanne alkoi näyttäytyä uudessa valossa. Carson meni vessaan ja ulosti yli 60 senttimetriä pitkän lapamadon. Carson oli lähellä pyörtyä näystä.

– Olin FaceTimessa äitini kanssa ja olin, että ”mikä helvetti tuo on?”

Lääkärit vahvistivat, että lapamato oli ollut Carsonin sisällä ainakin vuoden ja epäilivät, että lapamato oli päätynyt hänen elimistöön väärin valmistetun kalan syömisen vuoksi. Noin kuukautta myöhemmin Carson alkoi jälleen voida paremmin. Samalla peliesityksetkin alkoivat olla jo parempia.