HERNING. Leijonien konkariosastoaan lukeutuva hyökkääjä Janne Pesonen sai komean alun MM-turnaukselleen.

Kokenut suomalaishyökkääjä esiintyi läpi Etelä-Korea-ottelun vahvasti ja viimeisteli samalla komeat tehopisteet 1+2. Pesonen kommentoi otteitaan tuoreeltaan SuomiKiekolle heti ottelun päätyttyä.

– Kyllä minua eniten lämmittää joukkueen esitys. Nämä eivät koskaan ole helppoja pelejä. Tämä oli kuitenkin kaiken kaikkiaan hyvin jämäkkä esitys joukkueelta. Vähän se repsahti lopussa, mutta me pystyimme silti pitämään jänteen tiukkana loppuun asti, Pesonen niputti.

Leijonat vei ottelun nimiinsä murskalukemin 8-1. Pesosen mukaan MM-turnaus saatiin käyntiin loistavalla tavalla.

– Saimme hyvin koneet käyntiin. Ensimmäinen peli on nyt alta pois ja siitä voitto alle. Siitä on hyvä lähteä rakentamaan. Pelit kuitenkin kovenevat koko ajan, kun muutkin saavat pelejä alle. Pitää parantaa.

Sentterin rooli entuudesta tuttu

Kokenut suomalaishyökkääjä esiintyi ottelussa Leijonien nelosketjun sentterinä, joka ei ole miehelle kaikista tutuin pelipaikka. Normaalisti Pesonen ollaan nähty laidalla, mutta sentterikokemustakin löytyy entuudestaan.

– Kyllä niitä sentterikomennuksia välillä on ollut. En ole tietenkään sellaisia pitkiä pätkiä pelannut. Tämän kauden aloitin ja loukkaantumisen jälkeen pelasin taas laiturina. Kyllä tietysti laiturinakin joutuu välillä sentterin hommia tekemään. Aloituksia tulee tietenkin paljon ja se on semmoinen ehkä isompi ero, mutta ei siinä ole mitään ihmeellistä, Pesonen kertasi.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Herning