Leijonat on murjonut vastustajiaan jääkiekon MM-kisoissa Herningissä isän kädessä. Etelä-Korea ja Latvia kaadettiin 8-1 ja tiistaina Norja sai Suomelta köniinsä 0-7.

Viime vuoden MM-kisoissa Pariisissa Leijonat voitti Norjan vasta jatkoajalla. Mikko Rantanen oli mukana Norjaa vastaan sekä Pariisissa että Herningissä. Mitä ihmettä oikein on tapahtunut?

– Joka vuosi on aina ihan eri pelaajat ja turnaus. Nyt olemme saaneet heti itseluottamuksen korkealle ja se näkyy heti tuossa pelissä. Joka ketjulla kulkee ja pelataan hyvin yhteen. Se on hieno juttu ajatellen noita tiukempia pelejä, Rantanen vastasi.

Tiistain esitystä Norjaa vastaan Rantanen piti väkevänä.

– Nyt ei olla kyllä annettu mitään mahdollisuuksia. Se on ollut hienoa nähdä. Hyökkäyspäässä olemme pelanneet tosi hyvin, mutta niin olemme tehneet myös puolustuspäässä. Ei olla paljoa paikkoja annettu vastustajalle. Se kertoo aika paljon, että Norjalla taisi olla se kymmenen kutia. Myös maalivahdit ovat pelanneet hyvin, Rantanen vertaili.

Maalinteko on ainakin kohdallaan toisin kuin viime vuonna, jolloin Leijonat hävisi jopa Ranskalle.

– Olemme olleet paljon tehokkaampia kuin viime keväänä. Viime vuonnakin loimme kyllä hyvin paikkoja, mutta ei saatu oikein laitettua kiekkoja verkkoon. Nyt olemme saaneet melkein joka kerta ensimmäiseen viiteen minuuttiin maalin. Se antaa aika hyvin itseluottamusta, Rantanen arvioi.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Herning