Kanada kaadettiin lauantaina 5-1, mutta paluu arkeen koitti Leijonilla nopeasti. Saksa oli parempi sunnuntaina jatkoajalla 3-2.

Saksan sumppu oli Leijonille liikaa. Hyökkäyspeli ei ollut suomalaisilla riittävän aktiivista.

-Ei se yllätyksenä tullut. Tiedettiin, että niillä on hyvä puolustava jengi. Sitoutuvat hyvin siihen omaan juttuun. Veskari pelasi huippupelin. Ei vain löydetty lääkkeitä tarpeeksi, harmitteli Mikko Rantanen.

Suomi pelasi toisessa erässä heikosti. Saksa nousi johtoasemaan. Sebastian Aho tasoitti kolmannen erän lopussa 2-2:een.

-Toisessa erässä päästettiin kaksi maalia ja mentiin häviölle siinä. Se maksoi. Kolmannessa erässä pelattiin hyvin ja saatiin hyvin painetta päätyyn. Olisi ollut paikat voittaa tämä peli. Pitää muistaa, että pitää laittaa noista paikoista sisään ja saada muutama maalia tehtyä, totesi Rantanen.

Leijonilla Saksa-peli tuli kieltämättä aikaisin vastaan. Rantasen mukaan vastustaja oli kuitenkin hyvä.

-Ei ollut pakkopullaa. Saksa meni muutama kuukausi sitten olympiafinaaliin. Kyllä se näkyi. Koneet lakkasivat vaan meillä käymästä.

Ahon tasoitusmaalista tullut piste oli kuitenkin tärkeä. Leijonat voittaa lohkonsa, jos kaataa Yhdysvallat tiistaina varsinaisella peliajalla.

-Jatkopaikkaa lähdettiin hakemaan, mutta lohkovoitto on tavoitteena. Hyvä, että se on vielä omissa käsissä, Rantanen päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning