Mikko Rantanen shokissa: ”Eihän noille joukkueille pitäisi hävitä”

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Leijonien MM-turnaus päättyi mahalaskuun. Sveitsi pudotti suomalaiset jatkosta voitettuaan puolivälieräottelun 3-2.

Miten Suomi saattoikaan hävitä?

– En osaa sanoa kyllä. Eihän noille joukkueille pitäisi hävitä, jos meinataan pärjätä ja voittaa jotain. Pelasimme jenkkejä ja kanukkeja vastaan hyvin, mutta näihin peleihin ei saatu sitä viimeistä rutistusta. Näin äkkiä en osaa sanoa, mistä se johtui, pettynyt Mikko Rantanen totesi.

Mihin Sveitsi-peli ratkesi?

– Toiseen erään. Siinä olimme koko ajan irtokiekoissa vähän jäljessä ja kaveri pyöritti koko ajan. Koko ajan olimme siinä askeleen jäljessä. Kaveri meni sitten kahden maalin johtoon ja kyllähän Sveitsi hyvin puolustaa osaa ja heillä on hyvä veskari. Yksi maali jäätiin vajaaksi, Rantanen mietti.

Rantasen mielipiteeseen on helppo yhtyä. Suomi oli sanalla sanoen surkea toisessa erässä. Leijonien oma kiekollinen peli lopahti täysin ja Sveitsi haistoi veren.

– Toisessa erässä peli meni puskemiseksi. Kaveri löi trapin siihen päälle ja yritimme väkisin puskea siitä läpi. Siihen olisi pitänyt löytää lääkkeitä ja päästä laittamaan kiekko syvään ja saada sitä kautta painetta. Nyt kaveri pääsi kääntämään ja iskemään paljon vastaan.

Suomen päävalmentaja Lauri Marjamäki yritti herätellä Leijonia laskeutumalla pelaaja-aition eteen kesken toisen erän. Mikä oli tuossa vaiheessa päävalmentajan viesti?

– Nyt riittää katselu. Pitää ruveta sulkemaan tila ja aika pois. Toisessa erässä Sveitsillä oli liikaa tilaa ja aikaa hyökätä. Me vain liuttiin ja katseltiin. Sitä ei saisi tehdä.

Viesti taisi olla aika tiukkasävyinen?

– Oli tietysti. Eihän me nyt siinä vaiheessa oltu pelattu hyvin sitä toista erää. Kyllä siinä vaiheessa koutsin pitääkin herätellä joukkuetta. Toisella erätauolla tietysti myös me pelaajat korotimme ääntä, Rantanen kertoi.

Toisella erätauolla oltiin selkä seinää vasten.

– Puhuimme siitä, ettei tuollainen pelaaminen riitä millään ja koko ajan ollaan jäljessä vähän. Se piti saada heti kuntoon. Kolmannessa oli sitten jo parempi meininki, mutta kuten todettua Sveitsi on hyvä puolustamaan, eikä heitä vastaan ole helppoa tehdä maaleja.

Pettymys oli Suomen joukkueelle valtava. Kansa odotti jopa kultaa, kun Kanada ja USA oli voitettu alkusarjassa.

– Aika iso pettymys. Meillä oli hyvä jengi. Voitettiin alkusarja ja pelasimme hyvää lätkää. Ei saatu konetta käyntiin sitten tällaisessa pelissä, Rantanen harmitteli.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Herning

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!