NHL-uransa ensimmäistä Stanley Cup -mestaruutta jahtaava Pekka Rinne pelasi mahtavasti läpi pitkän runkosarjan, mutta ei ole ollut tilastojen valossa parhaimmillaan pudotuspelien aikana.

Rinne on ollut johdattamassa joukkuettaan pudotuspelien toiseen vaiheeseen, muttei ole vielä pahemmin loistanut. Kempeleläisen päästettyjen maalien keskiarvo (3,08) ja torjuntaprosentti (90,1 %) ovat liigan maalivahtitilastoissa vasta alempaa keskikastia.

 

Rinne nollasi pudotuspelien avauskierroksella Colorado Avalanchen sarjan päätöskamppailussa, mutta toisaalta päästi neljä maalia 15 laukauksella sarjan kolmannessa osaottelussa.

Eikä tahti toisella kierroksella Jetsiä vastaankaan ole vielä kiihtynyt.

Kolmessa Jets-kamppailussa suomalaisvahti on päästänyt selkänsä taakse keskimäärin neljä maalia ottelua kohden.

Kaikki seuransa pudotuspeliottelut toistaiseksi aloittaneen Rinteen taakse on tehty kevään tosipelien aikana 26 osumaa – eniten kaikista pudotupelimaalivahdeista.

Suomalaisvahdit miehittävät kyseenalaisen tilaston kärkisijoja, sillä Boston Bruinsin Tuukka Rask on päästänyt kaksi osumaa Rinnettä vähemmän, ja maalin enemmän kuin jo kautensa päättänyt Toronto Maple Leafsin Frederik Andersen.

Härmäläistorjujien puolustukseksi heitä kohti on myös ammuttu eniten kiekkoja kuluvan kevään pudotuspeleissä. He ovat myös kolmen kärjessä kokonaistorjuntamäärällä mitattuna.

Tilastolähde: NHL.com