Leijonat teki Kanadasta selvää jälkeä. Lopputulos 5-1 ei jättänyt jossiteltavaa.

-Totta kai se oli hieno lopputulos, mutta me oltiin virtaa täynnä. Me tiedettiin, että pitää pelata hyvä peli tänään. Hampaankolossa oli Tanska-pelistä, niin aistin kyllä, että oltiin hereillä, kommentoi Sebastian Aho Suomikiekolle.

Leijonat oli Tanska-tappionsa jälkeen saanut pari pävää lepäillä.

– Se tekee kummasti terää, varsinkin henkisellä puolella, kun saa irti ottaa jääkiekosta ja ladata akkuja, Aho paljasti.

Ahon mielestä Tanska-ottelukaan ei ollut Suomelta sinänsä huono esitys.

– Mun mielestäni Tanska pelasi sen pelin hyvin. Monesti on nähty, että ne on tiukkoja pelejä kaikki. On aina suhteessa vastustajaan.

Kanada antoi Suomelle tasoitusta kehnolla maalivahtipelillään. Aho puolusteli Kanadan veskariosastoa.

– Ei missään nimessä imureita. Kaksi ihan huippuveskaa ja NHL:ssä kuitenkin on pelanneet. Ei sinne NHL:ään sattumalta päästä.

Kanada turhautuikin. Ahon mukaan kanadalaisten verbaalinen touhu ei mennyt kuitenkaan överiksi.

– Ei erikoista. Normaaliin peliin kuuluu kuittailu puolin ja toisin. Ei semmoista, joka olisi pistänyt silmään tai korvaan, että olisi ollut erikoista.

Ahon ja Teuvo Teräväisen yhteispeli toimi jälleen erinomaisesti niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin. Teräväisen maalille Aho antoi kehut.

– Se (Teuvo) pääsi suoraan syötöstä ampumaan. Mä en ole ihan varma, mutta vissiin meni suoraan kuitenkin. Hyvä kuti. Hyvä trafiikki Savinaiselle maalin eteen.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning