Suomalainen kiekkokansa koki keskiviikkoiltana shokin Tanskan voitettua Leijonat MM-kisoissa 3-2. Tanska olisi voinut tehdä kuusikin maalia. Ville Husso piti Leijonien maalilla tappiolukemat siedettävinä.

– Vähän jäi se ensimmäinen maali harmittamaan. Siinä en kunnolla nähnyt kiekkoa. Ihan hienoja maaleja vastustaja kyllä teki. Varsinkaan tuossa viimeisessä maalissa ei pahemmin palaa ollut. Me ei saatu tänään parasta irti, se harmittaa, Husso sanoi.

Kolmen murskavoiton jälkeen Leijonat kohtasi paljon paremman joukkueen, mutta ei pelannut kyllä parhaalla tasollaan. Mistä alavire johtui?

– En tiedä. Se voi tietysti johtua siitäkin, että Tanska oli kyllä hyvä tänään. He puolustivat tiiviisti ja olivat hurmoksessa koko pelin ajan. Me emme päässeet ytimeen. Lopussa emme luovuttaneet, mutta pari huonoa jäähyä siinä tuli. Näistä pitää ottaa hyvät asiat mukaan ja mennä eteenpäin. Veikkaan, että jokainen joukkue tarvitsee vähän vastoinkäymisiä, Husso mietti.

Leijonien puolustajille sattui välillä pahoja virheitä. Husso joutui torjumaan parikin läpiajoa.

– Se on veskarin homma ottaa ne kiinni ja virheitä nyt sattuu kaikille. Ei siinä mitään. Toisen pitää paikata, jos toinen tekee virheen, Husso linjasi.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Herning