Leijonien tähtihyökkääjä Sebastian Aho kasvatti USA-ottelun hattutempullaan näiden MM-kisojen pistesaldonsa jo lukemiin 9+8=17- Kyseessä on Leijonien pelaajan uusi yksien MM-kisojen piste-ennätys. Aiempi ennätys, 16 pistettä, oli Petri Kontiolan ja Saku Koivun nimissä.

Aholta oli turha yrittää nyhtää hehkutusta hänen omasta ennätyksestään. Jutimaisesti Aho kommentoi kunnian kuuluvan koko joukkueelle.

– Se on varmasti monen jutun tulos. Tietenkin minulla on huippukenttäkaverit ja meillä on hyvä ylivoima, Aho kommentoi.

Enemmän kuin omia esityksiään Aho ylisti joukkueen ilmapiiriä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Jos joku tekee virheen, se paikataan hullun lailla.[/nosto]

– Meillä on joukkue, jossa jokainen voi yrittää ja mentaliteetti, että jos joku tekee virheen, se paikataan hullun lailla. Tämä on positiivinen ja hyvällä itseluottamuksella pelaava joukkue, Aho kehui.

Aho pelaa huomattavan virheetöntä peliä, mutta tästäkään mies ei ollut innokas puhumaan.

– En mielelläni laske niitä (virheitä). Katson kyllä pelin jälkeen, mitä olisin voinut tehdä toisin. On niitä virheitä enemmänkin.

Kuten Tanska- ja Saksa-pelit osoittivat, MM-kisoissa ei ole helppoja pelejä. Tämän faktan Ahokin nosti esiin ennen puolivälierien Sveitsi-ottelua.

– Yleensäkin on ollut trendi, että niin sanonut pienet maat ovat lähivuosina menestyneet kisoissa. Niillä on NHL:stäkin pelaajia. Ei näissä karkeloissa ole enää varmoja pelejä, Aho huomautti.

– Mutta ne (Tanska- ja Saksa-pelit) ovat menneitä. Olemme käsitelleet ne ja otamme Sveitsi-pelin uutena haasteena. Sveitsiä emme ole vielä analysoineet, Aho kertoi.