Leijonien kapteeni Mikael Granlund sai vihdoin MM-turnauksen kolmannessa ottelussa maalihanansa auki. Granlund oli pisteillään 1+2 Leijonien tehokkain pelaaja joukkueen murskatessa kisojen kolmannessa ottelussa Norjan maalein 7–0.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa, joissa Suomi herkutteli peräti 16 osumaa, Granlund oli saanut tililleen vain yhden syöttöpisteen. Granlund kuitenkin kiisti, että olisi ottanut stressiä tehottomuudesta.

– Ei se ole mielessä käynyt. Ne tehot tulevat sitten ajan myötä. Pitää vain tehdä kovaa töitä. Tänään paransimme ketjuna pelaamista paljon ja pelasimme hyvän pelin. Ei tuommoisia (tehoja) mieti. Peli näyttää kaiken, Granlund sanoi Norja-voiton jälkeen.

Mitä mietit siinä vaiheessa, kun kisojen ensimmäinen maalisi syntyi?

– Ainahan maaleja on kiva tehdä. Olemme saaneet hyvin tulosta aikaan, ja toivottavasti sitä pystytään nyt jatkamaan. Pelit kovenee. Nyt lähdetään huomista kohti, Granlund totesi.

Granlundin, Mikko Rantasen ja Kasperi Kapasen yhdistelmä toimi tiistaina erinomaisesti.

Oliko tämä turnauksen paras peli teidän ketjultanne?

– Oli varmasti. Saimme näkymään niitä asioita, mitä kävimme yhdessä läpi. Parannettavaa on tietysti vielä. Vastus kovenee, mutta mikäs tässä. Tämä on ollut aika siistiä tähän asti. Pelataan hyvin ja jätkillä on hauskaa. Toivottavasti saamme pidettyä tämän saman meiningin yllä, Granlund mietti.