Leijonat sai MM-kisojen hurlumhei-alun jälkeen eilen kosolti uutta mietittävää. Heti, kun vastaan tuli ns. ykköskorin joukkue, kisaisäntä Tanska, Leijonien peli ei enää kulkenutkaan aiempaan malliin. Tanska niisti hurmioituneen kotiyleisönsä edessä Leijonista ansaitun 3–2-voiton.

Suomen kapteeni Mikael Granlund ei ihmeemmin ryhtynyt selittelemään tapahtunutta.

– Tanska on hyvä joukkue. Vastustaja pelasi hyvän pelin ja tappio tuli. He puolustivat hyvin ja tietysti heillä on myös huippuveskari, Granlund sanoi pelin jälkeen.

– Ainahan tappio tietysti harmittaa. Tästä otetaan opiksi. Turnaus on vasta alussa, Granlund linjasi.

Mikä meni vikaan?

– Ehkä meiltä puuttui ihan se viimeinen puristus irtokiekoissa ja kamppailuissa. Tänään ei oltu niissä ihan niin hyviä. Totta kai ollaan myös pelattu paljon viimeiseen viiteen päivään. Nyt vähän levätään ja lähdetään kohti seuraavaa, Granlund mietti.

Suomen peli ei tasakentällisin ollut läheskään niin hyvää kuin aiemmin tässä turnauksessa. Tähän Granlund haki selitystä.

[nosto tasoitus=”oikea”]Ei tämä ikinä mitään paraatimarssia ole. Tämä on jääkiekkoa.[/nosto]

– He puolustivat hyvin, ja me emme päässeet irtokiekkoihin tarpeeksi nopeasti, emmekä saaneet toista äijää sinne tukemaan heti. Sitten se nopeasti yleensä kääntyi. Emme saaneet pitkiä hyökkäyksiä, kuten aiemmissa peleissä, Granlund pohti.

Suomen turnaus vaikutti aluksi paraatimarssilta kohti Kööpenhaminaa, mutta nyt marssiin tuli ainakin pieni mutka.

– Ei tämä ikinä mitään paraatimarssia ole. Tämä on jääkiekkoa. Välillä hävitään ja välillä voitetaan. Kaikki kunnia vastustajalle, Granlund sanoi.

”Tanska ei ole kiekkokääpiö”

Moni suomalainen mieltää ehkä Tanskan onnettomaksi kiekkomaaksi, mutta se ei pidä paikkaansa. Tanskallakin on laadukkaita NHL- ja KHL-pelaajia. Tanska ei ole siis mikään kiekkokääpiö.

– Ei missään nimessä. Heillä on paljon NHL-jätkiä ja KHL-jätkiä sekä yksi maailman kärkiveskareista, Granlund sanoi.

Tanska pääsi Suomi-otteluun aivan erilaisilta pohjilta kuin Leijonat. Tanska oli kohdannut ennen Suomea turnauksessa jo USA:n ja Kanadan. Suomi oli höntsäillyt pikkumaita vastaan.

– En tiedä oliko sillä mitään väliä. Oli tuossa meidän pelissä paljon hyvääkin. Mutta meidän pitää pystyä parempaan. Tämä oli ensimmäinen kova testi, ja jäimme vähän vajaaksi.