Saksa onnistui voittamaan Leijonat MM-kisoissa jatkoajalla 3-2. Leijonat ei syötellyt riittävästi hyökkäysalueella ja Saksa kykeni pitämään sumppunsa kasassa. Mathias Niederberger pelasi maalilla erinomaisen ottelun, mutta Suomi teki hänen hommansa myös helpommaksi.

Kun median edustaja totesi, että Suomihan dominoi kolmannessa erässä, ei Leijona-pakki Juuso Riikola moista allekirjoittanut

– Dominoitiin ja dominoitiin. Mutta kyllähän kaveri voitti kaksinkamppailuita. Sellaisissa paikoissa me oltiin huonoja tänään, Riikola harmitteli.

Saksalla oli enemmän palautumisaikaa. Riikola ei usko sen vaikuttaneen.

– En mä usko, että muutamat tunnit siihen niin vaikuttaa. Kaikki lähtee kuitenkin siitä henkisestä puolesta. Kun katsoo kolmatta erää, miten me siellä pelattiin, niin ei siellä hirveästi mitään fyysistä väsymystä näkynyt.

Riikolaa huhutaan NHL:ään. Hän myönsi epäsuorasti, että asia pyörii mielessä, mutta peleihin moinen ei vaikuta.

– Tietyllä tavalla joo, mutta kuitenkin peli on aina peli, mihin keskitytään ja fokusoidutaan. Ei siinä paljoa muuta tarvitse ajatella, kun tätä peliä ja turnausta.

Leijonilla kaikki on vielä omissa käsissä. Voitto tiistaina varsinaisella peliajalla Yhdysvalloista nostaisi suomalaiset lohkovoittoon.

– Se on taas sitten uusi peli ja kova peli on tulossa. Tässä saadaan vetää happea ja palautua, Riikola päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning