Leijonilla on jääkiekon MM-kisoissa erittäin nuori kapteeniosasto. C-kirjainta kantaa 26-vuotias Mikael Granlund. Varakapteeneina ovat 1996 syntynyt Mikko Rantanen ja 1997 syntynyt Sebastian Aho.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen mukaan valintaprosessi oli helppo.

– Ei se kauhean vaikeaa ollut. Mikke on pelillinen johtaja ja johtaja muutenkin. Hän on fiksu ja hänellä on äärimmäisen hyvät käytöstavat. Hyvän kotikasvatuksen saanut pelaaja, joka edustaa Suomen jääkiekkoa parhaimmillaan, Marjamäki kehui kapteeniaan.

Rantanen oli Suomen kapteenina 2016 nuorten MM-kisojen kultajoukkueessa.

– Rantanen on pitkään ollut Suomen nuorisomaajoukkueiden kapteeni. Aholla on niin paljon johtajaominaisuuksia. Varmasti tulevaisuudessa hän tulee olemaan Carolinan kapteeni. Johtaa pelillisesti, mutta myös esimerkillään tätä joukkuetta, totesi Marjamäki.

Leijonilla on MM-kisoissa haasteenaan kunnianpalautus. Toistaiseksi Marjamäki on valmentanut Leijonia kolmessa arvoturnauksessa ja tuloksena on ollut joka kerta pettymys.

– Monipuolista ja voittavaa jääkiekkoa pelataan. Tietysti kannetaan sitä 0-1 -tappiota Kanadaa vastaan olympialaisissa. Mutta 22 peliä on tällä kaudella pelattu ja 16 niistä voitettu. Ollaan voitettu viimeiset viisi peliä, Marjamäki sanoi.

Haastattelu: Otto Palojärvi