Pienemmät jääkiekkomaat Etelä-Korea, Latvia ja Norja ovat olleet hätää kärsimässä, kun Leijona on esittänyt sitä kuuluisaa karjuntaansa. Tiistain 7-0 -voitto Norjasta oli väkevä esitys, vaikka Suomi otteluun suosikkina lähtikin.

Leijonien päävalmentajalta Lauri Marjamäeltä tulvi kehuja.

– Joukkueesta aisti ennen peliä, että nyt on taas pelin aika. Me osaamme elää erilaista rytmiä ja se on tärkeää tässä turnauksessa. Kun ollaan vapaalla, niin voidaan hymyillä, mutta sitten kun on pelin aika, niin ladataan taas. Todella tyylikäs ja ammattimainen esitys joukkueelta. Tarvitsee olla tosi ylpeä joukkueesta, Marjamäki kiitteli.

Mikael Granlundkin löysi tehonsa. Hänen illan saldonsa oli 1+2.

– Olen iloinen kapteenin puolesta. Hän tekee kovasti töitä joukkueen eteen ja nyt sai sitten tulostakin tehojen muodossa, Marjamäki kehui.

Keskiviikkona Leijonat kohtaa Tanskan.

– En usko. Silloin kun on voitetaan, silloin voidaan olla iloisia. En näe sitä niin, että tässä oltaisiin menossa johonkin ansaan. Tiedetään kyllä, miten kova vastus huomenna on. Tanskalla on monta hyvää NHL-pelaajaa ja he tulevat vapaalta latautuneena. Pidetään tämä rohkeus, itseluottamus ja ennakkoluulottomuus. En näe mitään syytä, miksei me oltaisi valmiita huomenna varttia yli kahdeksan, Marjamäki lupasi.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Herning