Leijonat hävisi Saksalle jatkoajalla 2-3. Leijonien valmentaja Lauri Marjamäki myönsi, että otteluun latautuminen oli vaikeaa Kanada-voiton jälkeen.

– Tiedettiin, että tulee vaikea peli tuollaisen tunteikkaan iltapelin jälkeen ja Saksalla ei ole enää mekitystä ja tappio alla. Pelaavat aika vapautuneesti, Marjamäki sanoi.

Marjamäki ei ilmeisesti ollut katsonut sarjataulukkoa tarpeeksi tarkasti. Voitolla Leijonista varsinaisella peliajalla Saksa olisi säilyttänyt mahdollisuutensa jatkoon, mutta Sebastian Ahon 2-2 -tasoitumaali kolmannen erän lopussa vei saksalaisten mahdollisuudet.

Marjamäen kommenteista pystyi päättelemään, että Leijonien tavoitteena oli aikainen avausmaali ja sen jälkeen löysätä tahtia.

-Tehtiin kovasti töitä sen eteen ja nopeasti saatiinkin avausmaali, mutta olisi pitänyt pitää tasaisen pidempään. Ei oltu ihan parhaimmillaan. Kolmas erä oli loistava. Päätettiin kopissa näyttää, mistä tää joukkue on tehty. Painettiin ja painettiin ja saatiin ansaittu tasoitus.

Tehottomuus kostautui armottomasti. Suomi hakkasi hyökkäysalueellaan päätään seinään ja teki vastustajan maalivahdista Mathias Niederbergeristä sankarin.

-Mahkuja oli voittaakin, mutta tehokkuus puuttui. Yli 20 maalipaikkaa ja kaksi maalia. Se on alle kymmenen prosenttia. Sillä et vaan voita pelejä. Ihan tehokkuudesta oli kiinni. Kaverilla oli kolmosveskari ja pelaa tommoisen pelin. Semmoinen terävyys reagoida asioihin ei ollut ihan parasta.

Marjamäki painotti Kanada-pelillä todellakin oli vaikutusta tulokseen.

-Vaikutti varmasti. Kaikki tietää, jotka ovat pelanneet ja urheilleet. Huippumatsi ja semmoinen tunnetila ja paljonko siihen ladataan. Sen takia aamulla käytiinkin tätä läpi, että ei tule helppoa olemaan. Joukkue yritti tehdä kaikkensa, mutta ei saatu sitä parasta irti. Piste oli tärkeä ja onneksi saatiin se kairattua.

Viikonlopun peleistä irtosi kuitenkin neljä pistettä. Jatkopaikkakin varmistui ja Leijonat voittaa lohkonsa, jos kaataa tiistaina Yhdysvallat.

-Jos joku olisi sanonut etukäteen, että näistä kahdesta pelistä vuorokauden sisään tulee neljä pinnaa, olisi sitä ajatellut ihan tyydyttävänä suorituksena, ilmoitti Marjamäki.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Herning