Stanley Cup -finaalit Vegas Golden Knightsin ja Washington Capitalsin välillä starttaavat maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Seurahistorian ensimmäistä mestaruutta hakeva Capitals saapui lauantaina Las Vegasiin latautuneena rankasta seitsemän ottelun mittaisesta konferenssifinaalisarjasta. Joukkueet harjoittelivat aamulla, ja pelaajilla oli mahdollisuus keskustella median kanssa.

Vierasjoukkueen ykköstähti Aleksandr Ovetshkin pelaa ensimmäistä kertaa NHL:n mestaruudesta. Hän kertoikin NHL.com:n haastattelussa, ettei keskity ulkopuolisiin asioihin eikä houkutuksiin, joita uhkapelikaupungissa on reilusti tarjolla.

– Me lähdemme pelaamaan jääkiekkoa, emme pitämään allasbileitä ja pelaamaan kasinoissa, Ovetshkin kommentoi.

– Me teemme täällä oman juttumme, ja sitten meillä on kesä aikaa tehdä mitä lystää.

Capitalsilla riittää tehtävää, jotta se ryöstäisi Vegasilta kotiedun. Tulokasseura oli NHL:n runkosarjan kolmmanneksi paras kotijoukkue. Tänä keväänä se on hävinnyt kotonaan vain kahdesti.

Kuluneella kaudella puhuttiin paljon ns. Vegas-flunssasta. Vegasilla koettiin olevan selkeä kotietu, kun vieraaksi saapuneet joukkueet kävivät tutustumassa Sin Cityn viettelyksiin pelien alla.