New York Islandersissa puhalsivat uudet tuulet kauden päätteeksi, kun joukkue kiinnitti legendaarisen NHL-pomon Lou Lamoriellon seuran jääkiekkopuolen johtajaksi.

Islandersilla on edessä elintärkeä kesä tulevaisuuden kannalta. Seuran ylivoimaisen ykköstähden John Tavaresin sopimus päättyy heinäkuun 1. päivä, eikä jatkosopimusta ole vielä tehty.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Lamoriello on aloittanut jo keskustelut Tavaresin kanssa, mutta huomautti samalla sen, että kanadalaistähti aikoo kuunnella myös muidenkin NHL-seurojen tarjoukset.

Friedmanin mukaan Islanders on ilmoittautunut myös mukaan Pietarin SKA:n tähtihyökkääjän Ilja Kovaltshukin tavoitteluun.

– Lamoriellosta tiedon irti saaminen on kuin yrittäisi ryöstää läpipääsemätöntä kassakaappia, mutta olen kuullut, että Islanders yrittää tehdä tarjouksen Ilja Kovaltshukille. He ovat myös metsästämässä vahvistusta maalivahtiosastolle, toimittaja kertoo.

Tähän kauteen sopimuksensa SKA:n kanssa päättävä Kovaltshuk on ilmoittanut haluavansa palata takaisin NHL:ään viiden KHL:ssä vietetyn vuoden jälkeen.