Kuka on NHL-kevään arvokkain pelaaja? Asiantuntijat valitsivat ehdokkaat – Erik Haulalle erityismaininta

© Kuva: Getty Images

Stanley Cupin finaalipari on viimein selvillä, kun Washington Capitals ja Vegas Golden Knights raivasivat tiensä viimeiseen vaiheeseen.

Molemmilla joukkueilla on rostereissaan pelaajia, jotka ovat nousseet kevään aikana jalustalle. Mestaruuden ratkettua selviää myös kevään arvokkain pelaaja eli Conn Smythe -pokaalin voittaja. Yleensä arvokkain pelaaja valitaan mestarijoukkueesta, mutta joskus myös hopealle jäänyt pelaaja on saanut tunnustuksen.

Suosittu jääkiekkolehti The Hockey News listasi 20 ehdokasta Conn Smythe -palkinnon voittajaksi. Listan kärkinimet eivät ole yllätyksiä, kun kolmen parhaan joukkoon valittiin ykköstähti Aleksandr Ovetshkin, Marc-Andre Fleury sekä Jevgeni Kuznetsov.

Ovetshkin ja Kuznetsov ovat toimineet Capitalsin tehomiehinä, kun taas Fleury on hilannut Vegasia eteen päin huikeilla suorituksillaan maalin edessä. Capitalsin maalivahti Braden Holtby listattiin viidenneksi ja on toistaiseksi maalivahtivertailussa selkeä kakkonen.

Vegasin kenttäpelaajista kevään arvokkaimmaksi rankattiin Jonathan Marchessault, joka joukkueensa paras maalintekijä. Entinen Pathers-pelaaja on tehnyt 15 peliin maittavat tehot 8+10.

Finaalien ainut suomalaispelaaja Erik Haula ei mahtunut 20 sakkiin. Hän sai lehdeltä kuitenkin ainoana pelaajana erityismaininnan. Porilainen on jäänyt kevään edetessä vähille tehoille, mutta runkosarjan 29 maalia antavat odottaa nousua takaisin parrasvaloihin.