NHL:ssä kiertää hurja väite, jonka mukaan Vegas Golden Knights esti Derick Brassardin kauppaamisen Winnipeg Jetsiin helmikuussa ennen siirtosarjan umpeutumista.

30-vuotias Brassard pelasi tuolloin vielä Ottawa Senatorsin riveissä, mutta siirtyi Pittsburgh Penguinsiin ennen siirtorajan umpeutumista. Kaupan yhteydessä myös voimahyökkääjä Ryan Reeves liikkui Pittsburghista Vegasiin. Golden Knights otti samalla taakakseen puolet Brassardin vuosipalkasta aina vuoteen 2019 asti (2 miljoonaa kaudessa).

Winnipeg Sunin tänään ilmestyneen artikkelin mukaan Vegasin ainoa intressi vaihtokaupassa oli se, että se saa blokattua Brassardin pääsyn manitobalaisseuraan.

Winnipegin GM Kevin Cheveldayoff ei halunnut kuitenkaan kommentoida, pitävätkö huhut paikkansa.

– En voi kommentoida tuota asiaa. En tiedä paljoakaan puheista, jotka asian ympärillä liikkuu. Siirtoraja on muutenkin todella hurjapäinen ajanjakso. Puhuimme johtoryhmän kanssa, että teemme treidin ainoastaan siinä tapauksessa, mikäli se vahvistaa joukkuettamme. Pelaajan täytyy sopia kokonaiskuvaan. Paul Stastny oli se pelaaja, Cheveldayoff sanoi Winnipeg Sunille.

Jets hankki 32-vuotiaan Stastnyn St. Louis Bluesista juuri ennen siirtorajan umpeutumista. Mies on pelannut sen jälkeen suurimmaksi osaksi Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin keskellä ja tulos on ollut vähintäänkin vakuuttavaa. Pudotuspeleissä loistava kahdensuunnan hyökkääjä on takonut pelaamassaan 12 ottelussa tehot 6+8=14.

Winnipeg aloittaa ensi yönä lännen konferenssifinaalit Vegasia vastaan.