HERNING. Kanadan hyökkääjä Bo Horvat on nauttinut MM-kisoista. Kanada on rallatellut voitosta voittoon USA-tappion jälkeen, mutta lauantaina haaste kovenee, kun vastaan asettuu Leijonat. Horvat tiedostaa Suomen vahvuudet.

– Suomi on varmasti hyvä. He eivät varmasti ole tyytyväisiä Tanska-pelin tulokseen, joten he tulevat varmasti kovaa päälle meitä vastaan, Horvat sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Horvatin ja Vancouverin kausi päättyi jo runkosarjaan, mutta Horvat jatkoi kauttaan mielellään MM-kisoissa.

– Emme päässeet pudotuspeleihin, mikä oli tietysti pettymys, mutta sitten tarjoutui mahdollisuus tulla tänne. Halusin pelata jääkiekkoa ja onhan tämä todella spesiaalia ainakin minulle, Horvat perusteli ratkaisuaan.

Horvat, 23, on pelannut jo kolme täyttä NHL-kautta, mutta opittavaa silti riittää vielä. MM-turnaus auttaa tässäkin mielessä.

– Täällä on mahdollisuus oppia kaikilta näiltä kavereilta. Täällä näkee, mitä he tekevät ja miten he valmistautuvat peleihin. Yritän tietysti nostaa pelini seuraavalle tasolle. Luulen, että tämä auttaa minua siinä, että minusta tulee parempi pelaaja ja kasvan myös ihmisenä, Horvat sanoi.

Kanadan MM-turnaus on sujunut toistaiseksi todella hyvin. USA-tappio teki pienen loven kilpeen, mutta sen jälkeen maa on voittanut kaikki pelinsä. Torstaina kaatui Norja maalein 5-0.

– Olemme pelanneet mielestäni ihan hyvin. Pelimme on parantunut koko ajan USA-ottelun jälkeen. Ketjumme ovat löytäneet paremmin kemiaa ja kaverit ovat tutustuneet paremmin toisiinsa. Uskon, että tästä tulee hyvä turnaus meille, Horvat linjasi.