Puolustalupaus Eemeli Räsänen on yksi ensi kauden mielenkiintoisimmista nimistä Jokereissa.

19-vuotias Räsänen allekirjoitti aiemmin toukokuussa kaksivuotisen sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Aiempina kausina puolustaja on pelannut Pohjois-Amerikassa Kingston Frontenacsin rivessä, josta hänelle jäi vain hyviä muistoja.

– Se aika oli ihan loistavaa, toistaiseksi uran parhaat vuodet ylivoimaisesti, Räsänen kehuu Jokereiden verkkosivuilla.

– Siellä kasvoi henkisesti ja pelaajana. Kokonaisvaltainen pelaaminen meni eteenpäin; luistelu, urheilullisuus ja mukaan omaan tekemiseen saatiin myös hyökkäyspään pelaamista aiempaa enemmän, hän listaa.

Suomessa Räsänen on vielä toistaiseksi melko tuntematon nimi, vaikka hänen otteitaan onkin voinut seurata nuorten maaotteluissa. Kaksimetrinen ja 100-kiloinen puolustaja kuitenkin osaa avata hyvin, mitä hän oikein Jokereihin tuo.

– Ensimmäinen tavoite on tietysti pitää oma pää puhtaana. Olen iso ja fyysinen pelaaja, joka osaa antaa hyvän ensimmäisen syötön. Peliäly ja laukaus ovat myös vahvuuksia, jälkimmäistä pitäisi pystyä käyttämään vieläkin enemmän, hän miettii.

Kovista taklauksistaan tunnettu Räsänen on NHL-seura Toronto Maple Leafsin toisen kierroksen varaus kesältä 2017. Hänen uskotaan kehittyvän lähivuosina NHL-tason pelaajaksi.