Keskushyökkääjä Peter Regin on paitsi Tanskan maajoukkueen myös Helsingin Jokerien KHL-joukkueen kapteeni. Regin on viihtynyt narripaidoissa jo kolmen kauden ajan ja jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella.

Regin korostaakin, että Suomesta ja Helsingistä on tullut hänelle jo enemmän kuin toinen koti. Se varsinainen kotikaupunki sattuu olemaan juuri Herning, missä MM-kisaisäntä Tanska ja Suomi tähään kohtaavat.

Leijonien pelaajista usea pelaa tai on pelannut Reginin kanssa samaan aikaan Jokereissa. Regin sanookin olevansa innoissaan Suomen kohtaamisesta.

– Olen pelannut heidän kanssaan nyt muutaman vuoden samassa joukkueessa, ja he ovat loistavia joukkuekavereita ja pelaajia. Heistä on tullut hyviä ystäviä minulle. On aina hauskaa pelata sitä maata vastaan, missä asuu, Regin innostui.

– Suomi on kuitenkin nyt toinen kotini, ja siellä vietän suurimman osan ajastani vuoden mittaan. Rakastan Suomea ja suomalaisia. Tästä tulee hauskaa, Regin ennakoi illan ottelua.

Koska Tanskan ja Suomen alkulohko B pelataan juuri Reginin kotikaupungissa Herningissä, kisat ovat kapteenille todella erityiset.

– Tämä on ollut hauskaa. Tämä on pieni kaupunki, mutta näyttää siltä, että koko kaupunki on syttynyt näihin kisoihin. Enkä tarkoita nyt pelkästään täällä katsomossa, vaan puhun koko kaupungista. Keskustan jokainen baari ja ravintola on tullut mukaan. Tämä kaupunki on tehnyt hienoa työtä kisaisäntänä, Regin hehkutti.