Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne koki painajaismaisen illan joukkueen kohdatessa pudotuspelien toisen kierroksen seitsemännessä ottelussa Patrik Laineen ja Joel Armian edustaman Winnipeg Jetsin.

Rinne päästi avauserässä alle 11 minuutissa kaksi todella helppoa maalia, joiden jälkeen hänen tilalleen maalin suulle luisteli toinen suomalainen, Juuse Saros.

Predatorsin tähtipuolustaja P.K. Subban kavensi lukemiksi 1–2 vielä avauserässä, mutta toisessa erässä Mark Scheifele vei Jetsin jälleen kahden maalin etumatkalle. Ottelun lopullisessa niitissä, 1–4-osumassa näkyi vahvasti Laineen kädenjälki.

Laine laukoi tulisen onetimerin, jonka jäljiltä Paul Stastny lapioi irtokiekon maaliin. Scheifele sinetöi loppulukemat 5–1 vielä kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua.

Ottelun jälkeen myös joukkueiden suomalaispelaajat kohtasivat kättelyissä. Kauden kenties kaksi puhutuinta suomalaispelaajaa, Laine ja Rinne, kohtasivat hyvin eri tunnelmissa. Runkosarjan maalipörssissä toiseksi sijoittunut Laine riemuitsi jatkopaikasta, parhaan maalivahdin tittelistä kilvoitteleva Rinne oli kuin maansa myynyt.

Laine paljasti paikalla olleelle Ilta-Sanomien toimittajalle Sami Hoffrenille ottelun jälkeen, mitä oli kommentoinut Rinteelle kättelyssä.

– Ei siinä viitsi hirveästi alkaa mitään sen kummempaa sanoa. Kunhan vain sanoin, että hän pelasi ihan huikean kauden. Katsotaan sitten ”Peksin” kanssa tarkemmin kesällä Kalajoella, Laine kertoi Ilta-Sanomille.

Jets kohtaa läntisen konferenssin finaalissa kauden sensaatiojoukkueen Vegas Golden Knightsin. Ottelusarja alkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa.